Başka Bir Hayat


çok aradım bu resmi  (www.beyazparkahsap.com'dan)
Bir evim olsa. Dağ başında. . Güneşin doğuşuyla uyansam, çıplak ayakla serin tahtalara bassam..Bir yere yetişme telaşı olmasa..Kitap yazıyor olsam. Kitabım için araştırma yapıyor olsam. Şahane fotoğraflar bulsam. Benim işim bu olsa; kitap yazmak, yazı yazmak, okumak, canım istediğinde insan içine karışmak..

Telefonum olmasa. Sadece elektronik yollarla haberleşsem insanlarla. Ama çat kapı gelen dostlarım olsa. Fazla olmasına  gerek yok, iki üç kişi olsa yeter. Uzun uzun konuşsak, kitaplardan ve filmlerden. Fatih Akın filmleri gibi saatlerce masa başı sohbetleri yapsak.Yemek tabakları kalkmadan kahve, onlar biter bitmez çay muhabbeti başlasa..Acelesiz, telaşsız, tadını çıkarsak paylaşabilmenin. ''İyi ki yaşıyoruz be'' diyebilsek.

Koli koli kitaplar gelse kargo ile. Merakla beklesem, hevesle açsam. İlk sayfalarına tarih ve yer bilgisi yazsam. Sabahlara kadar okusam, okurken uyuyakalsam..Gözümü açtığımda öğlen olmuş olsa. Okuduklarımdan aldığım ilhamla yeni yazılar yazsam. 


Pencerelerinden baktığımda dağları görsem.. Her mevsim kendine has renkleriyle, kokularıyla, sesleriyle geçse önümden. Sonbaharda mesela , yaprakların sarının ve kızılın en güzel tonlarına kavuşmasını izlesem. Yağmur yağsa ve ben enfes müzikler eşliğinde damlaların melodisine bıraksam ruhumu. Hafiflesem..



Bu da böyle bir hayal işte, içinde çocuklar , ev işleri, koşturmaca olmayan. Başka bir hayat hayali:)


Etiketler: