Eren BİR Yaşında


Canım oğlum, güzel gözlüm, güzel bakışlım..Dünle bugün arasında bir fark yok aslında ama senin yaşın artık ''ay'' değil ''yıl''la ölçülüyor. Bir yaşındasın bugün. Bebek sayılmıyorsun kimilerine göre ama sen ömür boyu  bizim bebeğimiz olacaksın.

Ne yazılır, nasıl ifade edilir ..İyi ki geldin, aramıza katıldın. Dört kişilik bir aile olduk seninle. Doğum sırası çok önemliymiş insanın yaşamının gidişatında , elimizden geldiğince ''ikinci'' duygusu yaşatmamaya çalıştık sana, bu çalışma bir ömür devam edecek. Bizi anlar mısın bir gün bilmiyorum ..Ne kadar yorulduk bilsen muhabbeti yapmayacağım; özetle hayat bir araba ise pek çok anne baba boş depo (çok az enerji )  ile o arabayı yürütüyor bunu bil isterim boncuğum.

Örneğin kamuda 14 ay olan süt izni işçi statüsündekiler için 12 aymış, bugün bunu öğrendim ve çok ama çok üzgün ve kızgınım. Kuaföre gitmek için yarım saat ayıramıyorum kaç gündür ve senin doğum gününde  saçım başım dağınık çıkacak resimlerde diye üzülüyorum.

Çocuklu hayata geçtiğimiz 2010 mayıstan beri epeyce hareketli geçiyor hayat. Bu blog sayfaları olmasa bir gün önceyi hatırlayamayacağım neredeyse. Sen bir haftadır kanepeden veya yataktan poponu dönüp inebiliyorsun örneğin. Oturduğun yerde kendi kendine oyalandığın pek nadir, ya kucakta ya ayakta hep hareket halindesin. Emine ablan artık omuzlarının ağrıdığından şikayet ediyor. Kapıyı açık gördüğün   anda son hızla emekleyip dışarıya kaçıveriyorsun, Emre  peşinden koşuyor ve biz abinin bu duyarlılığını çok seviyoruz. Birkaç hafta  önce markette süt aldık, çikolata aldı kendine ve 'Eren'e de çubuk kraker alalım mı'' diyerek içimin yağlarını eritti senin güzel abin.

Geçen hafta döküntülü bir hastalık geçirdin, haftasonu üç gün ateşin ardından özellikle gövdende kızarıklıklar oluştu. Bir-iki gün içinde kendiliğinden geçti. Çok dert etmedik. Huzursuzluk ve iştahsızlığın da yavaş yavaş geçiyor.

İlk doğumgününde babaannen yanımızda ve kuzenlerim Ecem ve Begüm. Abinin sınıfından İpek ve Max, siteden komşumuz Aral'ı davet ettik. Daha sonrakilerde senin arkadaşların olacak ama şimdilik böyle. Abinle bir örnek giyindiğin ilk gün olarak da tarihe not düşelim.

Uzun, sağlıklı, keyifli, düşlerinin peşinden yorulmadan koşturduğun bir ömrün olsun Erencikcik'im.

Not: 1 yaş itibariyle 10.5 kilo, 78 santimetresin. Elimizde veri olsun, di mi ama?

Etiketler: , ,