Taptaze Bir Girişimci: Missbebek

ceren bebek
anne mutlu, bebek mutlu

Hedefim, ülkemizde bu yöntemle ilgili bebeğin nefessiz kalacağı, rahat edemediği, vücut şeklinin bozulduğu gibi doğru zannedilen yanlışları ortadan kaldırmak. Gerek farklı taşıma gereçleri ve bu gereçlerin pratik kullanımları gerekse güvenli,doğru ve ergonomik taşıma tekniklerini göstereceğim derslerle konuyu detaylandırmak amacındayım. Tüm ebeveyn ve bebeklere faydalı olmak için çıktığım bu yolda sizlerle birlikte ilerlemeyi isterim.” diyen Ceren'in girişimcilik serüvenini yazmak istiyorum çünkü onunla yolumuz tamamen rastlantısal bir şekilde, blogumda halen en çok okunan yazı olan Bir Sahil Kasabasına Yerleşmek sayesinde kesişti. Ceren bana ulaştı, Bodrum'a taşınmak konusunda konuştuk. (Yeri gelmişken, neredeyse iki buçuk yılın sonunda kafam hala karışık Bodrum hakkında. Daha bugün, burada yaşamamıza rağmen çocuklarla bir kaç saat denize girmek için en az 100-150 lira harcamak zorunda olmanın saçmalığını konuştuk arkadaşlarla. 
babywearing

Ceren iki oğlan annesi. Biri dört biri iki yaşında. 1997 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde, 2010 yılında Viyana Üniversitesi’nde sosyoloji bölümlerinden mezun olmuş.. 2011 yılında akademik sosyal çalışmacı sertifikası almış. Ardından 2012 yılında MBA ve Viyana ARGE Bildung Enstitüsü proje yöneticiliği yapmış Yurtiçi ve yurtdışında sosyal hizmetlerde farklı sosyal sorumluluk projelerinde görev almış. Anne olacağını öğrenmesiyle birlikte kariyeri farklı bir alana evrilmiş. 2012 yazında Birthlight hamile yogası eğitimi alan Ceren. ardından babywearing (bebek taşıma) eğitmeni olmuş ve Miss Bebek’i kurmasıyla girişimcilik serüveni başlamış. Kendi ağzından hikayesi şöyle:

''Dört yaşındaki ilk oğlumu, ikincisine hamile olduğum için 15 ay taşıyabildim. İki yaşındaki küçük oğlumu ise doğduğu günden beri taşıyorum. Doğru taşımanın önemini kavrayıp, 12 yıldır yaşadığım Viyana’da doğru, ergonomik ve güvenli bebek taşıma ve farklı bağlama tekniklerini içeren ileri seviye sertifikalı eğitim aldım. Bebek taşıma araçlarının satışının yapıldığı Miss Bebek markasını kurarak başlayan girişimcilik serüvenimde halen bebek taşıma workshop’ları ve uygulamalı dersleri veriyorum.Taşımak, daha önemlisi ergonomik ve doğru taşımak halen ülkemizde öğrenilmesi gereken bir hüner. Biz de bunu misyon edindik ve herkesin faydalanması için videolar hazırladık, doğru taşıma ve bağlama tekniklerini hem online ortamda hem de yaptığımız atölye çalışmalarıyla anlatıyoruz.


22 ekim 2013, Eren 2 aylık
Kendi deneyimim iki oğlumun da ilk aylarında kullandığım upuzun ,enli bir kumaş olan wrap-sling'den ibaret. Yarım saat sonra omuzlarım korkunç ağrımaya başlıyordu ve uzun süre taşıyamıyordum bebeği, bana en büyük faydası ellerimin boşta kalması oldu. Ürünü satın aldığım Hülya mümkün olduğu kadar sıkı bağlamamı önermişti ama becerememiştim nedense. O zaman Ceren'le tanışmış olsaydık keşke.. 

Slingle (malesef Türkçesi yok) bebek taşımak psikolojik boyutu bir yana pratik olması nedeniyle sevdiğim bir şey. Sırtta taşımak çok daha iyi aslında ama sırta tek başına yerleştirmek zor. Biz Karadenizli'lerin çeyizinde sırf sırta bebek bağlamak için kısa bir ''dırmaç'' (yassı, dokuma şerit) bulunduğunu biliyor musunuz? Anneannem kendisi dokurdu hatta bu dırmaçları. Çalışan kadın bebeğini bırakacak kimsesi yoksa ne yapacağını eskiden beri biliyor. Günümüzde de bebeği vücuduna bağlamanın popüler olmasına şaşmamak lazım; yanında çocuklarla markete, bankaya, havaalanına giden 21. yüzyıl annelerinin bebeğini sırtına bağlayıp tarlaya veya süt sağmaya giden köylü kadından farkı yok sonuca bakarsak.

Ceren'in yolu da şansı da açık olsun. Ürünler ve ayrıntılı bilgiler için Missbebek'i ziyaret etmeyi unutmayın.

Etiketler: , ,