Bugünlerde Bizim Ev

bodrumda kış
20 kasım, 2016 Bitez Sahil


Anne ve babamın memlekete dönüş günü yaklaştı. Bir haftaya kadar çekirdek aile olarak -bakıcısız- hayat başlayacak. Nasıl bir düzenleme yapacağız bilmiyorum. Zamana bırakıp, idare edebilecek miyiz görmek lazım. Çocukların çıkış saatleri (Emre 4'de çıkıyor) sorun yaratacak. Hastalıklar ve tatiller de öyle ama dert bu olsun. Bir yolunu buluruz.

Çocuklar okullarına alıştı. Eren tam gün kalıyor. Sabahları öyle kolay ayrılıyoruz ki her defasında şaşırıyorum hala. Emre okumayı neredeyse söktü. Çok hızlı ilerledi. Çok heyecanlanıyorum kendi kendine okuduğunu gördükçe. Yeni sistemde daha kolay sesleri birleştirmek çünkü sessizleri yanında sesli olmadan öğreniyor. Ödevleri konusunda çok mızmızlık etmiyor, üstüne düşmüyorum ayrıca, 6 yaşında çocuk sayfa sayfa ödev mi yapacak Allah aşkına?

Yağmur yok. Yağmur yağması lazım.

Haftada iki yarım gün gelen hanıma gelmemesini söyledim. Ona da zor oluyordu. Bana da. Bakıcımız dün bebeğini doğurdu. Bakalım..

Ruh halim karmaşık. Epeyce. Normal hayata devam eden bir ben var, bir de içi alev alev yanan, bu kadar haksızlığa sesini çıkaramamanın acısını duyan, yanı başında birilerinin hayatı alt üst olurken dehşetle seyreden ben.

Dün teyzem bizi biraz gezdir deyince işten azıcık erken çıktım , gergindim çünkü beklentileri faklı insanlar üçü de. Bodrum'da ne yapılır? Deniz kenarına gidilir, huzurla, mis gibi havanın tadı çıkarılarak çay içilir, çocukların koşturmacası izlenir..Eh bunu istemeyenler için pek bir alternatif yok. AVM gezdik sonuçta:)

TEOG tatili idi dün ve bugün. Emre krup gibi, öksürüyor, hafif ateş var. Dün bütün gün laptoptan (Saklamıştık, aylardır yoktu, geçenlerde annem resim baksın diye çıkardım ve saklayın demeyi unuttum) oyun oynamış, video izlemiş. Bugün Patika'ya gidecekti Eren'le. Giyindik, tam çıkıyoruz, ben gitmiycem dedi. Ok dedim, işe geç kalıyorum zaten, daha Eren'i bırakıcam, Eren de evde kalsın diye tutturmaz mı? Gözünden yağmur gibi yaş iniyor. Dedesi ''Ağlama oğlum, gözünü seveyim ağlama''diye yalvarıyor. Hadi Aktur simitçisine gidelim dedik, birer açma-simit aldık, sarıldık, dedelerinin arabası ile eve döndüler.

Sevgili Günlük, bugünüm uzun bir iç çekme günü. Çocuklar evde, bütün gün dört yetişkinle ne yapacaklar, bu ay bütçemde çok açık var, Sabahat hastaneden yüklü bir fatura ile ayrılacak muhtemelen..

Kendime bol bol sabır diliyorum, ihtiyacı olan herkese de elbette. Derin nefesler alalım, sağlıklıyız, ayaktayız, çocuklarımızın yanındayız, gerisi nasılsa hallolur diyelim..Bugün de böyle. Direnmeye gerek yok.

Etiketler: