İstikamet Marsilya :)

Görsel Yolculuk Terapisi'nden
9 kasım çarşamba sabahı bir kız arkadaşım ile Marsilya'ya hareket ediyoruz. Cumartesi döneceğiz herşey plana uygun giderse.

Neden Marsilya? Çünkü bileti çok ucuzdu ve daha önce görmediğimiz bir yer. Maksat rutinden çıkmak, seyahatin olasılıklarına kendini açmak, çocuk-ev telaşı olmadan birkaç gün geçirmek..

Marsilya bir nevi Fransa'nın Antalya'sı, Bodrum'u. 25 kilometre yakınındaki Provence ve lavanta tarlaları sayesinde meşhur olmuş bir yer fakat lavantalar temmuz-ağustosta açıyormuş ve şimdiden o tarihte pek çok otel dolu.

Birçok websitesinden araştırdık, soruşturduk hatta baskı aldım kafam dağılmasın diye. Büyük Katedral, Eski Liman, İf Şatosu, Panier mahallesi, Pharo sarayı gibi bir kaç nokta belirledik. Hava izin verirse Provence'e gitmek, sakin sessiz Fransız köylerini -becerebilirsek- araba kiralayarak gezmek gibi planlarımız var.

''Gitmek'' bana iyi geliyor derdim ama zamanla anlıyorum ki dönebileceğin bir yer olunca gitmek güzel. Yanıma ''Bugünü Yaşama Arzusu'' nu alacağım. En kötü ihtimal Marsilya limanında Irvin Yalom'la hasbıhal eder, farklı bir ülkenin insanı mutlaka değiştiren havasını koklar, koşa koşa evime döner, bloga 2-3 yazı girerim :)



Etiketler: , ,