Liste 17, Geçmişimdeki Zor Anlar



Konular giderek zorlaşıyor mu bana mı öyle geliyor?

1. Anadolu lisesindeki ilk yıllarım : Sınıf çatışması kavramını iliklerime kadar hissetmem bu yıllara denk gelir. Bizim alt tabaka olduğumuzu gerçekten anlamam. Bu anlayış, sonrasında  hayatımın kırılma noktası dediğim bir dizi olaya neden oldu. Sonuç? Tartışılır.

2. Anne ve babamla yaşadığım çatışmalar: Daha bugün bir arkadaşıma anlattım. Bizler yani 80 ve öncesi doğanlar farklı bir iklimde açmaya çalışan çiçekler gibiyiz. Annem için ilkokula gidebilmek bile bir mücadele iken ben üniversiteyi bitirip üstüne de 5 yıl uzmanlık eğitimi aldım. Eh, iyi de oldu ama anne-babamın gözünde öyle yüksekteydim ki onların rehberliğinden mahrum kaldım. Bu mevzu derin.

3. Evlilik sürecimiz: Zordu. Evlenebilmek için mücadele ettik ama tüm yaşamımı düşünüyorum da eşim başıma gelen en iyi şey.

4. Meslekte ilk yıllar: Hasta ile ilk yalnız kalmalar, ah o ilk teşhisler, hasta ve hasta yakınını idare etme sanatındaki korkunç acemilik..Sonra TUS..Vay arkadaş, nasıl sağ çıktık o süreçten?

5. Annelik: Uykusuzlukla imtihanım. Bir ara ölmek istedim ama anne olunca o bile zor. İsteyemiyorsun. Çok saçmaladım, dağıldım. Hayatımın en çalkantılı aylarıydı. Bitti. Geçti, gitti. İkinci çocuğum bile büyüdü.

6. Kardeşimin yurt dışına taşınması: Bu geçmedi. Geçmiyor. Canımız sağ ya yeter diyerek teselli olunan cinsten.

Vara vara vardım ol kara taşa
Hasret kodun beni kavim kardaşa
Sebep gözden akan bu kanlı yaşa
Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm

Nice sultanları tahttan indirdi
Nicesinin gül benzini soldurdu
Nicelerin gelmez yola gönderdi
Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm

Karac’oğlan der ki kondum göçülmez
Acıdır ecel şerbeti içilmez
Üç derdim var birbirinden seçilmez
Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm

Karacaoğlan




Etiketler: