Hayalimdeki Meslekler, Hayran Olduğum Özellikler; Liste 29-30


Liste 29: Çocukluğumda ve şu anda hayalimdeki meslekler

Çocukken tek hayalim doktor olmaktı. Gerçi seksenlerde çocuk olan herkesin biraz öyleydi. Düzgün ve uzun cümlelerle konuştuğum için avukat lakabı takılmıştı bana ama tek hedefim tıp fakültesiydi. Aslında sayısal tüm derslerden çılgınca nefret ederken nasıl oldu da hiçbir öğretmenim beni uyarmadı, '' Kızım sen süzme sözelcisin, edebiyatçı olsan çok daha mutlu olursun'' demedi, hala şaşırıyorum. O yıllarda ''Çalışkan, notları yüksek öğrenci mühendis ya da doktor olmalı'' gibi bir yargı vardı.

Şu anda hayalimdeki meslek ne vallahi bilmiyorum ama part-time çalışmama, resmi tatillerde çocuklarım evdeyken evde olmama imkan tanıyan, yalnız başıma yapacağım bir işim olmasını isterdim.



Liste 30: Başkalarında Hayran Olduğum Özellikler

-Her an bakımlı olma durumu. Manikürsüz- pedikürsüz gezmeyen, ne giyse yakıştıran, her daim taze görünen hatunlar var ya onlara acayip hayranım. Yataktan çıkmamla işe gelmem arasındaki bir saatte aklıma gelecek en son şey makyaj yapmak. Saçımı taradıysam, şöyle bir aynaya bakıp kaşlarımı elimle düzelttiysem ne ala. Askıdan ilk elime geçeni giyip çıkıyorum zaten. Kimisi akşamdan kıyafetini filan hazırlıyor, işte böyle hareketler benim için çok acayip.

- Uykusuzken de tam gaz çalışan insanlara hayranım. Bunlar bir de şöyle oluyor, kafasını dayayacak bir yer bulduysa saniyeler içinde uykuya geçiyor. Aman tanrım, çok hayran olunası bir özellik.

- Bir enstrümanı hakkını vererek çalanlara hayranım. Bence onlar çok özel kişiler.

- Kafası başka türlü çalışanlara, sürünün tersine gidenlere, çemberden çıkabilenlere hayranım

- Bir sürü imkansızlık, yoksulluk ve sıfır desteğe rağmen çoluğuna çocuğuna kol kanat gerenlere , yüzü gülenlere, umuttan vazgeçmeyenlere hayranım

- İşini severek, layıkıyla yapanlara hayranım


Etiketler: