Fotoğraflarla İki Çocuklu Hayat


Uykuya hasret günler ve geceler demek çocuklu hayat.. Parmağa batan ve çıkarılamayan bir kıymık gibi aklımın bir köşesinde hep ''Adamakıllı bir uyusam ne kadar şahane olur'' cümlesinin olması demek. Onlar uyudukça benim dinlenmem , okuduğum bütün bıdı bıdılara rağmen uyuyan çocuğu asla uyandırmamak demek velhasılı kelam uykunun hep baş rolde olduğu senaryolar demek.


Sabah kargalarla birlikte uyanan Emre'nin , Eren'in ses vermesini beklemesini sonra da ''Eren uyandı'' diyip hoplaya ,zıplaya  kardeşinin yanına gitmesini sevgiyle izlemek demek. Herşeye rağmen bir çocuk için evde başka bir çocuk daha olmasının iyi bir şey olduğunu hissetmek demek.


Arka koltukta bisiklet, scooter ve bilumum çeşit oyuncak araba taşımak demek. Arabamın daima temizliğe ihtiyacının olması, sık sık fazlalıkları eve taşımak demek. Yedek kıyafetler, ayakkabılar, plaj giysileri, bebek arabası ile dolu bir bagaj ve  Emre'nin ayak izleri ile desenlenmiş koltuklar demek.


Bir market alışverişi sonrası bir elde denge bisikleti, bir elde market poşeti, kolda çanta, sırtta başka bir çanta ile Cevat Kelle (bizim yaşta olanlar bilir bunu) edası ile arabaya ulaşmaya çalışmak ve o anda ne kadar da mutlu olduğunu hissetmek demek.
cevat kelle :)


Birsürü doğumgünü partisine katılmak , kızlara hediye alırken fazladan mutlu olmak, partilerdeki nefis ikramlarla bayram etmek demek. Kendi çocuğun için doğumgünü planlamak, her bir ayrıntıya kafa yormak ,''Dört yaşında böyle olursak sonraki yaşlarda ne yaparız'' diye içten içe kaygılanmak demek.


Uçak yolculuklarında artık dört kişi olduğunu hayretle fark etmek demek. Sadece bir yıl sonra yanyana üç koltuğa sığamayacağını  anlayıp şaşırmak demek.



İsminde ''çocuk''  ibaresi  olan sürüyle kitap okumak ve okuyacak olmak demek.


Darmadağınık bir ev demek. Mama sandalyesi, yürüteç, bumbo, hamak, oyuncaklar derken evin derli toplu görüntüsünün sadece misafir geleceği zaman ortaya çıkması demek.


Bu poğaça ayakları görebiliyorsam uykudan uyandığımda, çocuklu hayat son tahlilde mutluluk demek :)

Etiketler: ,