Beş, Evet,Gerçekten Beş


Son günlerde Emre'nin dilinden dökülenler:

-Uyumuycam ben. Bizi uyutup siz keyif geçiriyorsunuz.,

-Öğretmenler çocuk bayramını evde kutlamamızı istediler.

-Max'ı son zamanlarda hiç görmedim.

-Bahçe diye bir okul varmış. Orada tablet veriyorlarmış.(Arkadaşından duyduğu Bahçe şehir kolejini kast ediyor).

-Her cümlenin sonunda ''di mi anne?'' ve kelime aralarında ''emmm''

-Hep bir şeylerin peşindesiniz. Ev, araba, piyano..

-Herkes böyle öğreniyor di mi bisiklet sürmeyi? (Yan tekerler çıkarılınca)

-Ben onu kururum anne (Eren'i korumayı kast ediyor).

-Anne bak, teyzeler teyzeler, fıtı fıtı fıtı teyzeler ( Aktur simitçisinde oturan gerçek teyze görünümlü dört bayanı görünce)


Beni çok tatlı taklit ediyor. Dudaklarımı büzüp baş sallama hareketimi ve Eren'in bir yeri acıyınca sızlanarak bize gelmesini çok güzel yapıyor.

Güvercin Geç Yatmasın kitabını seviyor. Tek cümlelik metin ve basit çizimler hoşuna gidiyor. Üç-dört okumadan sonra ezberledi bile. Beş yaş içinde favorileri arasından Yeraltında, Arkadaşım Makinist, Karıncalar Ne Yapıyor, Küçük Poni aklımda kalanlar.


Sinema ile tanıştı. Geçen yaz Uçaklar 2'den çok hoşlanmamış, Cesur Zebra'da tüm salonu gezmişti. Bu ay Demir ile Home ve Kuzular Firarda'ya gitti. Kuzular sırasında çok gerilmiş, babasının kucağında izlemiş. Home'u sevmiş, bir ara şarkısını duydu hemen tanıdı.


Max'ın vedasından sonra Lir ve Demir ile samimi. Sınıfta bir sürü çocuk var ama şimdiden kimin kiminle oynadığı belli. Kızlardan Ladin ve Defne'nin adı geçiyor.

Bu sene paten ve piyano  ve malesef  Burger King ile tanıştı. Paten sonrası Burger rutini oluşturdular Lir ile.

İlk kez dolgu yaptırdı.31 martta. Aslında vazgeçmiş, üç ay sonra bakarız demiştik diş doktoru ile ama Transformers sevdasına kendisi yaptırmak istedi ve işlem biraz uzayınca azıcık mızıklanıp elimi tuttu. Ön dişlerine dolgu yapıldı ve ben gerçekten gurur duydum Emre ile.

Minika Çocuk'tan Minika Go'ya geçtik son iki-üç aydır. Transformers , Tenkai Şövalyeleri, Fish and Chips seyrediyor keyifle.Sabahları kalkıp sessizce yukarı çıkıyor, televizyonu açıp çizgi filmini seyrediyor.

Özetle, hiç bitmeyecek sandığımız zorlu ilk dört yıldan sonra hoş geldin güzelim beş yaş.

Etiketler: