15 Million Merits

Her biri iş /işyerini temsil eden çelik grisi bisikletler ve karşında bir ekran. Herkes tek tip giyinmek zorunda. Tek eğlencen izlediğin şey. Ya erotik kanallar ya yarışma programı var. O ekranda gidiyormuş gibi de yapabiliyorsun. Kendini öyle hayal etmene yardımcı oluyor. Şişmanlık çok kötü. Şişmanlar çöpleri topluyor.

Pedal çevirdikçe puan alıyorsun. 15 milyonu tamamladığında yetenek yarışmasına katılabiliyorsun istersen.



Yediğin, içtiğin , satın aldığın her şey puanlarını eksiltiyor. Yemek olarak da laboratuvarda yetişmiş meyve ve meyve suyu var.


Minik, hücre gibi bir odada sadece uyuyor ve ekranlardan oluşan duvarda bir şeyler seyredebiliyorsun. O ekranlar hayatına hükmediyor hatta senin yerine karar veriyor. O kadar sık karşına çıkıyor ki programlar bir noktadan sonra izlemek zorunda kalıyorsun hatta kapatırsan puanların eksiliyor.

Gri bir yatak tek eşyan. Kişisel hiçbir şeye izin yok. Ölü gibi uyuyor, alarmla uyanıyor, herşeyi ekrandan kontrol ediyor ve pedal çevirmeye gidiyorsun. Eğer bir yeteneğin yoksa kaderin bu.



Bu kısır döngüden, ruh sahibi olmanın yasak olduğu sistemden tek çıkış yolun aşk. Hem de kağıttan penguenler yapabilen bir kız var hala. Üstelik çok güzel sesi var ve şarkı söylüyor. Yeteri kadar puanı yok ve çok çekingen. Oğlumuz bomboş hayatına renk getiren bu kız için herşeyi yapmaya hazır. Tüm puanlarını ona veriyor ve yarışmaya katılması için onu ikna ediyor.


Kız jürinin karşısında. Sol baştaki zenci adam sürekli seyrettiğin erotik kanalın sahibi , ortadaki kadın tam bir fesatlık kumkuması, sağ baştaki ise seni ezmeye programlanmış bir moron (Armağan Çağlayan vardı bir zamanlar, onu hatırlattı bana) . Şarkıyı dinliyor ve diyorlar ki '' Şarkıcıya doyduk artık ama sende çok çekici bir masumiyet var, gel sen erotik kanalda çalış''.

Ömür boyu pedal çevirmektense erotik bir imge olmaya razı oluyor kız.


Sonrası erkek için bir yıkım. Günler ve geceler boyunca düşünüyor ve intikam planı yapıyor.


Sonunu yazamayacağım ama 21. yüzyılın tüketmekten başka hiç bir şey yapamayan insanını bundan daha güzel anlatan herhangi bir şey izlemedim bugüne dek.

İyi seyirler.

Etiketler: