Yazın Ardından: 2016


Bugün 1 kasım 2016. Dün aylar sonra ilk yağmur yağdı ve hepimiz kazaklara, botlara, montlara saldırdık. Sezonun ilk ateşini yaktık dün akşam. Yemekten sonra uzun süre battaniye altında kedi gibi kıvrıldım. Ne güzel bir his bu..Şükürler olsun..(Her şükrümün içinde ki şu ince sızı da olmasa..)

Yazdan kalanları şöyle bir toparlamak istiyorum, adetim olduğu üzere..


Çok sıcak bir yazdı. 1 temmuzda Emre Patika Yuva'dan mezun oldu ve bir daha da okuluna gitmek istemedi. Gebeliği epey ilerlemiş bakıcımızla bütün temmuz ve ağustosu evde geçirdi. 10 gün abim ve Ecem geldi. Onlar haricinde eylül sonunda gelen eşimin kardeşleri dışında bir hareket olmadı.

İlk kez Yalıçiftlik sahile gittim. Çocukla girmek için deniz dalgalı ve taşlı. Bir kez aquaparkı da olan bir otelde gün geçirdik. Çocukla idealdi. İki kez akturdan Bitez'de, birkaç kez de Dalga Beach'den Ortakentte denize girdim. Deniz çok iyi geliyor insana. Yüzmeyi de becerebilsem harika olacak. Bu kış ders almam lazım. Havuzda takıldık bol bol. Hayat kurtarıcı oluyor o sıcakta.

Emre ilk okula başladı. Özel okul seçeneğini, öncelikle ekonomik sebeplerle, en başından beri düşünmedik ve hiç kararsızlık yaşamadan Bitez devlete kaydını yaptırdık. Şu ana kadar da ciddi bir sıkıntımız olmadı.

Eren 5 ekim itibariyle Patika'lı oldu. Yazın bir hafta gitmiş sonrasında istememişti. İki sabah ağladı. Sonrasında gayet iyi uyum sağladı. Bu hafta okulda öğle uykusuna da başladı. 1 ekimden beri burada olan annemler öğle uykusuna yatırmayı başaramadılar hatta birkaç kez bakıcının evine gittiler uyutsun diye. Son haftalarda akşam üzeri 5-6 gibi sızmalar başladı. Sonra 11-12'lere kadar uyumamalar ve aşırı bir huysuzluk. Eren rutine bağlı bir çocuk ve bozulunca sinirli oluyor. Geçen haftanın son günü okula uyku eşyalarını götürdüm. Kolayca uyumuş. (Emre okulda uyumayacağım diye epey ağlamıştı, amann ne zor günlerdi)






Datça, Dalyan ve Akyaka'ya gittik. Üçünü de çok beğendik. İlk kez ailece otelde kaldık. Gezi yazıları etiketiyle anlattım neler yaptığımızı.

Sevgili Günlük..Tarifi zor bir yaz oldu bu. Karışık, karamsar..Güzel günler göreceğiz cümlesine inanmaya devam etmek istiyorum ama bu gitgide zorlaşıyor..Allah bugünümüzü aratmasın..

Etiketler: , , , ,