Yaş 39, Hızlı ve Öfkeli



Sevgili Günlük, resmi olarak 39 yaşındayım dünden beri. Düşündüğümde o kadar inanılmaz geliyor ki..Üniversiteye başladığım günlerin üzerinden 20 yıl geçmiş mesela, 12 yıldır evliyim, büyük oğlum yedi yaşında.

Emre birinci sınıfta olduğu için ilk kez okulda resmi bir kutlama ile başladı doğum günüm. Sabah sekiz buçukta buz gibi esen rüzgar, arı maya kostümünün düşen askıları, Eren'in keyifisiz hali ve resmi-gayrı resmi hiçbir kutlamadan hazzetmeyen eşim ile yola koyulduk. Önce köy içinde yürüdüler tüm okul, bando takımı vs. Sonra baktık olacak gibi değil Eren ve babası eve gittiler. Emreler çıkana kadar hava da epey düzeldi. On iki gibi ayrıldık okuldan.



FunTown diye bir açık hava parkı var Yahşi'de, kocaman devasa bir alan. Çocuklar için şenlik var diye ilan göndermişlerdi. Oraya uğradık lakin çabuk ayrıldık çünkü trambolin güneşin altında, şişme kaydıraklar açılmamış ve 330 cc'lik su 4 lira!

Eve geldik, Eren'le birlikte külçe gibi yatağa düştüm ve uyudum. Eşim pasta almıştı sabahtan, bagajda görmüştüm, Mumlarını yakmışlar , iyi ki doğdun diyerek yatağa geldiler, ellerinde pasta. Yooo ağlamıyorum, gözüme bişey kaçtı da..

Gün böylece bitti derken akşam 20:30 gibi kendime bir kıyak yapmaya karar verip, eşimin de onayıyla tek başıma avm'ye gittim. Elbette iki çocuk anası olduğumdan ve alışverişi hep ayak üstü yaptığımdan rahat rahat gezme fırsatı bulunca yine çocuklara bir şeyler aldım. Eve de yumuşacık bir battaniye. Kendim için yapabileceğim alışveriş dışında sadece sinemaya gitmek vardı , ben de Hızlı ve Öfkeli 8'e giriverdim. Ayrıca 8 nasıl bir sayı? Mevzu nedir ki 8. filmi yapmış bu Hollywood?

Konuyu biraz biliyorum aslında ; araba yarışı yapan, body buldinge bir ömür harcamış, pazuları benim bacağım kadar kalın, sert adamlar ve bir takım kavga dövüş:) Film 2.5 saatmiş ama bir başladı ki vay arkadaş, bu nedir diye diye sonunu getirdik bir çırpıda. Charlize Theron ve Helen Mirren'lı sahneler, Vin değil de öbür kaslı adamın futbol takımıyla olan diyaloğu, o kıvırcık saçlı genç bilgisayarcı kızın olağan dışı cazibesi derken her anından çok keyif aldım. Koca koca erkeklerin ''dişlerini dökücem, seni doğduğuna pişman edicem'' tarzı beş yaş oğlan çocuğu sohbetleri de cabası.


Şeytanın poposu :) (ipucu veremiyorum) 

Film Küba'da başlıyor, Berlin, New York ve Rusya'da devam ediyor. Aksiyonun en tepesini görüp denizaltı, uçak, helikopter, tank gibi her türlü motorlu taşıtın çılgınca hareketlerine tanıklık ediyorsunuz.



Şimdi yazarken düşündüm de hızlı kısmını bilmem ama ''öfkeli''  geçmiş 39 yılın içinde önemli bir yer tutuyor. Öfke bizde genetik bir miras. Babamdan. İçimde yanan bir ateş. Yavaş yavaş evrilse de eşim çok çekti benim yerli yersiz öfke patlamalarımdan. Minnettarım; eşime de öfkeme de :)

Hoşgeldin 39. Sevdim seni de. Yorgun, savruk ama huzurlu bir Elif' var sanki 35'den sonra...

Etiketler: , , ,