Kendimi Güçlü Hissettiren Şeyler: Liste 25


1. Dişimizle tırnağımızla inşa ettiğimiz hayat..Üstesinden geldiğimiz zorluklar..Geçmiş beni güçlü kılıyor doğrusu. Sağ kalmış olmak, pek çok kadının hayatının erkenden çıkmaza girdiği şu coğrafyada hayatta ve mutlu olmak sonsuz şükür sebebi.

2. Eşim: Ben ''Burada'' olmakta çok zorlanırım. Aklım hep başka yerlerde gezinir. Planlar, projeler, kitaplar, of puf derken öyle serseri mayın gibi bir şeyimdir genelde. Çabuk sinirlenir, kolay alevlenir, zor sakinleşirim. Sevincim de üzüntüm de şiddetlidir. Eşim her durumda sakin, ağır, heyecansız hali ile benim tüm elektriğimi yatıştırır. Öyle, sadece durarak..Hani varlığı yeter derler ya, sahiden de varlığı yeter.

3. Çocuklarım: Hakikatle en güçlü bağım. Temizlik yapılıyor, yemek pişiyor, çocuk kitapları alınıyor, Çocuklar İçin Kodlama gibi normalde adını duymayacağım şeyler okunuyor, onlar dil öğrensin diye Amerika hayalleri kuruluyor. Pes etmek mümkün mü gözünün içine bakan iki kuzucuk varken?

4. Kitaplarım: Okuduklarımdan çok şey kazandım. Korkularımla, yetersiz bulduğum taraflarımla baş etmeme çok yardımcı oldular, hala da oluyorlar.

5. İnancım: Yaratıcının yarattıklarını sevdiğine, affediciliğine, kötülüğün  bedelinin mutlaka ödendiğine inanmak güç veriyor bana.

6. Kendi parama sahip olmak: İşte bu çok önemli. Anne-babama, birçok şeyle beraber bir meslek sahibi olmamdaki gayretleri için de sonsuz minnettarım. Geçenlerde hiç alışveriş yapmadığım, benin ölçülerime göre pahalı bir mağazaya girdim. Birkaç ürün denedim. Çok beğenseydim alabilirdim, harika bir duygu bu.

Etiketler: