Düzce 2018 ve Hayatımda Yeni Dönem

Sevgili Günlük,

Neredeyse altı ay sonra  pazartesi günü işe döndüm. Özel sektördeki dört yılın ardından kamu personeli olarak kaldığımız yerden devam. Memnunum çünkü resmi tatillerde evde olacağımı biliyorum ve iki kat uzun yıllık iznim olacak. Endişeliyim çünkü çalışma hayatının gerginlikleri az ya da çok yeniden başlayacak.

Son bir ayım çokça durgun ve düşünceli geçti. Zamanla kendime gelirim diyeceğim, diyeceğim de ''kendine gelmek'' ne demek ki? Mış gibi yapmaya devam etmek mi? Oyalanmaya?

Evet, sanki bütün hayatım oyalanmakla geçiyor. Kendimi kandırmakla.

Canım karadeniz. Polar ceket giydirirsin haziranda.

Aylardır fırsat kollayıp nihayet değiştirebildiğimiz halımız. Zack gelince kaldırdık tırmalamasın diye.

Henüz sadece masa ve sandalye ; günlerimin büyük kısmı bu köşede geçecek

Yemek ve oturmak :) İşte bütün mesele

Çarpışan araba keyfi

Sakarya Serdivan'da Picasso Kafe. Lezzet, çeşit ve çocuklar açısından çok başarılıydı

Kedimiz Zack. Hayatımızdaki kayda değer bir diğer değişiklik. İlk kez evde hayvan besliyoruz. Alıştıktan sonra kapıyı açık tutup günün büyük kısmını dışarda geçireceğini umuyorum. Evin içinde kum olması ve kaka temizlemek keyif kaçıran bir şey ne de olsa
13-23 haziran arası Düzce'deydik. Uzun zaman sonra ilk kez baba evinde doya doya kaldık . Hava serin, sıklıkla yağışlıydı. Bedenime de kalbime de çok iyi geldi; tıpkı şu anda sol elime vuran güneş ışığı ve pencerelerden gördüğüm ağçlar, kulaklarıma dolan kuş sesleri gibi. İnsanı doğadan uzaklaştırmak günah; net olarak.

Çocuklar eski cep telefonu ve üst katın wifisi sayesinde pek sorun çıkarmadılar, Ali bakkal ve akraba ziyaretleri dışında evden de pek çıkmadılar.

Tam bir hafta sonra eşim bize katıldı. İlaç gibi geldi. Babamın arabasını kullanmıyorum, bir türlü o direksiyona oturup gaz-fren-debriyaj olayına giremedim. Eşim gelince her gün bir yere gittik. Lunapark, Sakarya, kalıcı konutlardaki teyzem, Düzce'de Koruköy tesisleri.

Şimdilik bu kadar. Bir not düşeyim diye kendimi zorlayarak yazıyorum. Kalalım sağlıcakla.

Etiketler: ,